Mitalitili aukesi Taipalsaarella...

10.8.2008

Taipalsaarella kilpailtiin sunnuntain erittäin tasapuolissa olosuhteissa. Tuulta oli tuskin lainkaan, joten jälkipuheet jäivät lähinnä siihen, kuka onnistui valitsemaan suorimman reitin poijulta toiselle.

Mikkelin Soutajat olivat sunnuntaina mukana kolmessa sarjassa ja tuloksena oli hopeaa M-45 vuorosoudussa ja pronssia parisoudun sekasarjassa sekä 8. sija miesten parisoudun yleisessä sarjassa.

Timo Dyster ja Jari Kuitunen ottivat komeasti  hopeaa 40 sekuntia voittajille jääneenä. Pronssille jääneet jäivät puolestaan Timosta ja Jarista 43 sek. Hopeapoikien aika oli 52,50,6.

Yllätyspronssia nappasivat parisoudun sekasarjassa Vuokko Kolehmainen ja Ilkka Manninen. Kulta jäi 1.51 min päähän ja hopea 34 sek. päähän. Parille sattui kuitenkin eka vitosen lenkillä paha kömmähdys reitin valinnassa, jossa meni melko tarkkaan 14 sek koska juuri ennen erheellisen reitin valintakohtaa Vuokko ja Ilkka johtivat takana tullutta paria 7 sekunnilla, mutta 500 m myöhemmin ero olikin jo - 7 sekuntia. Toisella kierroksella pystyimme pitämään edelleen hyvää vauhtia ja ero kutistui ja kääntyi jälleen eduksemme.  Perässä tulleiden puolustustukseksi todettakoon, että pari oli jo soutanut kertaalleen kympin, joten todella paljon antoivat meille tasoitusta.  Hopeamitaliin ei kuitenkaan olisi ollut tällä kertaa mitään mahdollisuutta, joten pronssi tyydyttää, totesivat soutajat.  Ilkan ja Vuokon loppuaika oli 50,46.

Miesten yleisen sarjan parisoudussa soutivat Ismo Hyvönen ja Markku Kolehmainen kahdeksanneksi ajalla 50,37 .  Kärki meni kovaa, sillä voittajille pojat hävisivät 4,15 min.

Mukana Taipalsaarella oli myös muita mikkeliläisiä, mutta valitettavasti he edustivat eri seuraa. Toivottavasti näemme heidät jälleen ensi vuonna Mikkelin Soutajien riveissä. Heidän ja muidenkin tarkemmat kakkosen ja kympin tulokset löydät oheisesta linkistä.