Naisten sprintin ja kympin Suomen mestarit
Lauantai päivän tulokset
Sekarin pronssijoukkue
Sunnuntain sekasarjan tulokset
Huolto hoiti hommansa taas hyvin...

Mikkelin Soutajien naisjoukkue voitti ylivoimaisesti sekä kahden kilometrin sprinttimatkan että 10 kilometrin normaalimatkan kirkkoveneiden SM-kilpailuissa Tanhuvaarassa. Mikkelin Soutajien sekajoukkue souti pronssille 10 km normaalimatkalla.

”Naisjoukkueemme menestys oli huikeaa. Meillä on todella hyvä naisporukka, jossa on kovakuntoisia ja kokeneita kirkkovenesoutajia. Kesän treenimme ovat myös menneet nappiin, joten kyllä meillä tavoitteena oli tulla ja voittaa nämä kisat”, kertoo Mikkelin Soutajien puheenjohtaja Laura Salonen, joka itsekin souti menestyneessä naisjoukkueessa.

Kirkkoveneiden sprinttimatkalla erot joukkueiden välillä mitataan yleensä sekunneissa. MiSon naisjoukkue voitti kahden kilometrin matkan selkeällä 10 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Ikaalisten Soutajiin. MiSon naisten voittoaika sprintissä oli 7:26,2. Kirkkoveneiden normaalimatkalla (10 km) Mikkelin Naiset voittivat lähes puolentoista minuutin erolla toiseksi tulleen Ikaalisten Soutajien naisjoukkueen. MiSon voittoaika kympillä oli 45:23,1 ja keskivauhti oli 13,22 km/h.

Mikkelin Soutajien joukkueet soutivat kilpailut surunauhat käsivarsissaan kauppaneuvos Heikki Hämäläisen muistoa kunnioittaen. ”Heikin oli tarkoitus soutaa näissä kisoissa meidän sekajoukkueessa. Naiset soutivat kultasoutunsa Heikille.”, kertoo Salonen.

MiSon naisjoukkueessa soutivat Sari Jäppinen, Sanna Haimila, Mervi Hotokka, Vuokko Kolehmainen, Seija Kontinen, Marita Loppukaarre-Markkanen, Kirsi Malmstedt, Sanna Miettunen, Hilkka Närvänen, Arja Partanen, Jaana Pettinen, Sanna Piili, Laura Salonen ja Mari Solonen.

Pronssia saaneessa Mikkelin Soutajien sekajoukkueessa soutivat Sari Jäppinen, Marita Loppukaarre-Markkanen, Kirsi Malmstedt, Arja Partanen, Sanna Piili, Laura Salonen, Mari Solonen, Jouni Kakkonen, Rauno Kuokkanen, Heikki Kääriäinen, Ilkka Manninen, Marko Manninen, Juuso Nevalainen ja Reijo Parkkinen.  Joukkueen aika oli 42,38 ja keskivauhti 14,07 km/h

Mison sekajoukkue souti viidenneksi sprintillä ja joukkue oli muuten sama kuin kympillä paitsi, että joukkueessa soutivat Maritan, Markon ja Ilkan tilalla Mervi, Petri ja Jussi

Sekä naisten että sekarin kisoissa MiSon perämiehenä toimi Markku Kolehmainen. Seuraava koitos soutajilla on jo ensi viikonloppuna, kun Jyväskylässä kisataan kirkkoveneiden Suomen mestaruuskilpailut keskipitkällä matkalla (25 km). Jyväskylän kilpailut piti alun perin käydä jo kesäkuussa, mutta huonon koronatilanteen takia kilpailut siirrettiin syyskuulle.

Mikkelin Soutajien naisjoukkue lähtee Jyväskylään ennakkosuosikin asemassa. ”Tottakai voittoa lähdetään sieltäkin hakemaan.”

Kuvat: Mikkelin Soutajat

Tulokset kisajärjestäjän, Sulkavan Urheilijoiden sivuilla:

Lisätietoja:
Laura Salonen puh. 050 577 3648

Liitteet

• VID-20210904-WA0014.mp4 (3.8 MB)
    Sprintin Sumoen mestarti starttaamassa kympin Suomen mestareiksi toistamiseen saman päivän aikana