Mikkelin Soutajille neljän suora Pirkasta

31.7.2011

Miehet ympärillä vaihtuvat, mutta voittajat ovat aina samoja. Jouni ja Repa 2:01:21
Yksinkertaiset Suomenmestarit vaihteeksi hopealla. Jari ja Timppa 2:15:30
Pykälää huonompi kuin Sulkavalla, mutta maistuu se pronssikin kovassa seurassa. Vuokko ja Ilkka 2:11:05

Mikkelin Soutajien pienveneilijät menestyivät loistavasti Pirkan Soudussa lauantaina 30.7.

Mikkelin Soutajien pienveneilijät menestyivät loistavasti Pirkan Soutujen keskimatkalla, joka oli pituudeltaan n. 25 km. Kisoista tuli yksi kulta, hopea, prossi ja yksi nelossija. Kisat käytiin melko inhimillisissä olosuhteissa, jossa menomatkaa siivitti mukava myötätuuli ja tulomatkalla olikin sitten vastatuuli riesana.

Liigapisteissä ero Sulkavaan kasvoi jo 25 pisteeseen, jonka niskaan hengittää puolestaan Kouvola iskuetäisyydellä parin pisteen päässä.

M-40 parisoudussa Mikkelin tehokaksikko Jouni ja Repa pitivät hyvää vauhtia alusta alkaen ja voittivat sarjansa ajalla 2:01:21 ja eroa hopealle sijoittuneisiin oli lähes pari minuuttia.  Pojat seurasivat kisoja hallinneita avoimen luokan Arpiaista ja Juustia niin tarkkaan, etteivät huomanneet seurata suorinta reittiä laisinkaan vaan molemmat parit soutivat monta sataa metriä harhaan. Todennäköiseti pari minuuttia olisi voinut olla eka kierros parempi, jos olisi ollut optimilinjat.  Silti keskivauhti oli n. 12,4 km/h .

Samassa sarjassa soutaneet Kai ja Make onnistuivat jälleen Pirkassa ja sijoittuivat erittäin hienosti neljänneksi jääden 5,15 min kärkeen eli matkassa noin kilometrin. Keskivauhti oli n. 11,9 km/h . Taakse jäi muun muassa Sulkavalla hopeaa soutaneet Kivennavan Soutajien Laukkanen & Pöyhönen, jotka joutuivat taipumaan mikkeliläisiten kovan loppukirin ansiosta. Tässä sarjassa SM-mitaleista taisteli 8 paria.

M-40 vuorosoudussa Jari ja Timppa jatkoivat hyviä soutujaan nappaamalla hopeaa 1,46 min voittajille jääneenä. Pronssimiehet jäivät Mikkelin hopeaparille 1,20 min. Vielä edellisenä päivänä oli arvoitus, pääsevätkö pojat lainkaan soutamaan, kun Timpalla oli ollut kuumetta torstaina. Poikien aika oli 2:15,30 ja keskivauhti n. 11,2 km/h . Mukana tässä sarjassa oli vain neljä paria.

Parisoudun sekaparien 40-sarjassa oli runsas osallistujamäärä eli peräti 11 paria. Kisojen suosituin soutu oli myös erittäin tasainen, sillä voittajien Konttisten pariskunnan jälkeen erot olivat todella  pieniä. Kuhilaisten voittoaika 2:08:38 oli kyllä omaa luokkaansa mutta toiseksi tullut Nesteen Soutajien Antti ja Taina Suntion ( 2:10:38 ) ero kolmanneksi jääneisiin Vuokko Kolehmaiseen ja Ilkka Manniseen ( 2:11:05 ) oli vain 27 sek. Parin keskivauhti oli n. 11,5 km/h .  Sulkavan voittajapari Malstedt / Niiranen  ( 2:11:46 ) jäivät 41 sek pronssista ja viidenneksi jäänyt Iitin Soutajien Sovijärvi / Tuukanen ( 2:12:07 ) vain 21 sek neljännestä sijasta. Lisäksi kuudenneksi sijoittuneet Johanna ja Kimmo Mörö ( 2:12:21 ) jäivät vain 14 sek edellisestä ja ainoastaan 1,43 min hopeasta. Voisi sanoa, että tämä sarja oli soutu-urheilua parhaimmillaan.

Ohessa linkki tuloksiin:

SEURALIIGAN TILANNE 3

Seuraliigan tilanne kiristyi kärkijoukkueiden osalta Pirkan soudussa. Mikkelin Soutajat ovat nyt erittäin lähellä liigavoittoa, Sulkava, Kouvola ja Tako ovat 7 pisteen sisällä sijoilla 2-4.