45. Sulkavan Suursoudut

15.7.2012

Uudistuneissa Sulkavan Suursouduissa kilpailtiin jälleen aurinkoisen lämpimässä kesäsäässä. Timo Dyster ja Jari Kuitunen soutivat suomenmestaruuteen yli 50-vuotiaiden vuorosoudussa.

Sulkavan Suursouduissa oli tehty tälle vuodelle muutamia uudistuksia soutulähtöihin. Kaikki kilpapienveneet soutivat lauantain aamulähdöissä, mikä oli varmasti mielekäs muutos soutajille sekä yleisölle. Myös perjantain ja lauantain yösoutujen lähtö oli muutettu Hakovirralle, jolloin maaliintulo oli soutustadionilla. Lauantain aamun kirkkovenesoutu olikin täyspitkä 70 km. Uudistuksista huolimatta osallistujamäärä laski jälleen jääden tänä vuonna alle 6 000 soutajan.

Alla Mikkelin Soutajien tulokset pien- ja kirkkovenelähdöissä. Sarjoissa on sekä SM-lähtöihin osallistujat että muut kilpasoutajat. SM-sijoitus sulkeissa.

Yksinsoutu, miehet yleinen:

Antti Tiihonen, sija 11. (SM 10.), aika 6.21.51,9 (sarjassa 20 osallistujaa, joista 12 SM-lähdössä)

Yksinsoutu, miehet yli 60-vuotiaat:

Hannu Hoberg, sija 4. (SM 2.), aika5.59.10,8 (sarjassa 26 osallistujaa, joista 5 SM-lähdössä)

Vuorosoutu, miehet yli 40-vuotiaat:

Timo Dyster ja Jari Kuitunen, sija 1. (SM 1.), aika 5.32.02,3 (sarjassa 34 osallistujaa, joista 3 SM-lähdössä)

Parisoutu, miehet yli 40-vuotiaat:

Jouni Kakkonen ja Reijo Parkkinen, sija 2. (SM 2.), aika 5.05.15,6 (sarjassa 9 osallistujaa, joista 4 SM-lähdössä)

Parisoutu, miehet yli 50-vuotiaat:

Markku Kolehmainen ja Kai Hirvonen, sija 3. (SM 3.), aika 5.33.02,4 (sarjassa 7 osallistujaa, joista 5 SM-lähdössä)

Miesten kirkkovenejoukkue sijoittui 3. (4.06.16,8) häviten Takon Soutajille lähemmäs viisi minuuttia ja toiseksi sijoittuneille Hollolan Urheilijoille vajaa pari minuuttia. Mikkeliläiset onnistuivat pitämään Evijärven Urheilijat takanaan vajaan parinkymmenen sekunnin turvin.

Naisten kirkkovenejoukkue hävisi kaksintaistelun Jouteleen naisille vähän vajaalla minuutilla. Naisten aika oli 4.24.37,1.