Mikkelin Soutajilta kultainen lopetus sisäsoudun kuninkuusmatkoilla

30.4.2019

Sanna, Keravan puolimaraton mestari
Sanna, Keravan puolimaraton mestari
Naiset 40 avoin, mitalikolmikko
Naiset 40 avoin, mitalikolmikko
Rane, Keravan maratonin mestari
Rane, Keravan maratonin mestari
Mieshet 50 avoin, mitalikolmikko
Mieshet 50 avoin, mitalikolmikko
Jussi, miehet 60 avoin, neljäs
Jussi, miehet 60 avoin, neljäs

Mikkelin Soutajat päättivät sisäsoutukautensa ergosoudun SM-kilpailuissa Keravalla 27.4.2019 kultaisiin juhliin, kun seuran kivikova parisoutukaksikko Sanna Piili N-40 avoin sekä Rauno Kuokkanen M-50 avoin ottivat selvät voitot kanssakilpailijostaan.

 

 

 

 

Sanna souti puolimaratonilla ajan 1:28:57.8  eli  2:06.5 / 500 m, joka vastaa puolessa tunnissa hiukka yli 7100 m.  Kilpailuissa toiseksi jäänyt Keravan Elisa Aunola souti slidella 1:31:42 mutta ko. soutulaitetta on hiukan helpompi ja kevyempi soutaa kuin normaali ergosoutulaitetta niin hänelte lisättiin 1 % eli 55 sek lisääsekunteja. Näin hänen ajaksi saatiin 1:32:37  . Kolmanneksi eli pronssille soutu Keravan Tarita Vähä-Vahe slidella.  Mukana oli viisi soutajaa, joista kaksi souti slidella ja heidän loppuaikaansa lisättiin siis vajaa minuutti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rane oli puolestaan ylivoimainen omassa sarjassaan ja voitti maratonin ajalla 2:45:25.2  eli 1:57.6 min / 500 m.  Ranen aika vastaa puolessa tunnissa n. 7650 m joten siinäkin olisi jo hyvä tavoite monelle.  Toiseksi tuli Keravan Juha Karttunen ajalla 2:48:11.6 eli 1:59:6 min / 500 m.  Pronssia nappasi myös Keravan Urheilijoita edustava Jorma Niemi.  Mukana oli kuusi soutajaa ja samalla tuli toinen kulta MiSolle.

Rane kommentoi soututapahtumasta seuraavasti: 

Soutu oli tällä kertaa olosuhteiden vuoksi järjestetty ulos ja siinä mielessä erikoisempi sisäsoututapahtuma että harvoin kisan jälkeen monen hartioita koristaa rusketusraidat. Olosuhteet olivat kuumuuden takia haastavat ja kisojen tulostaso jäikin siksi vaatimattomammaksi. Puolimaratonilla arvioitu vaikutus aikaan oli noin 2 minuuttia ja maratonilla 3-4 minuuttia heikentävästi.

Oma soutu sujui ilman mitään suurempia ongelmia. Vauhdin pystyin pitämään melko tasaisena tosin puolimatkan jälkeen lämpötila vaikutti omaankin soutuun mutta onneksi mitään katkeamista ei tapahtunut.

Sannan ja Jussin soutuun lämpötila vaikutti huomattavasti enemmän soudun tapahduttua puolen päivän jälkeen. Molemmat tekivät kuitenkin  hyvän tasapainoisen soudun joka Sannalle toi kauden toisen kultaisen mitalin ja Jussille arvokkaan neljännen sijan.

 

Miesten 60 sarjan avoimeen oli uskaltautunut myös MiSon Jussi Seppälä, jonka soudun aikana lämpötila oli noussut jo lähes hellelukemiin, joka varmasti vaikutti myös Jussin soutuun. Jussi oli lopulta neljäs ajalla 3:13:00.5  eli  2:17.2 / 500 m.  Jussin aika tasaisella vauhdilla vastaa puolen tunnin soudussa n. 6500 m, mutta varmasti paremmissa olosuhteissa maratonkin olisi mennyt kovempaa.

 

Sisäsoutuliigan seurapisteissä Mikkelin Soutajat nousi lopulta hienosti neljänneksi, joten on paikallaan onnitella ja kiittää kaikkia mukana olleita soutajia. Toivottavasti ensi talvena osallistuminen on entistä runsaampaa. 

Tulokset:

https://www.ergomaraton.fi/@Bin/184391/2019_FOEM_results.pdf