MiSolle 3 kultaa ja 2 hopeaa sisäsoudun SM-kilpailuissa 500 m ja 10 000 m 14.-15.11.2020 ( lue lisää....)

19.11.2020

M50 avoimen SM kultaa, Jari Liimatta
Ilkka ja Heikki valmiina kympin starttiin...
Kympin loppuaikoja eri sarjoista...
Kissanainen valmiina mitalijahtiin...
Sanna ja olympiaennät..   eiku oma ennätys.
Sanna ja olympiaennät.. eiku oma ennätys.

Sisäsoudun SM-kilpailut pidettiin viime viikonloppuna virtuaalisesti eri paikkakunnilla - myös Mikkelissä. Kisamatkoina olivat lauantaina 500 m:n "hapotuskilpailu" ja sunnuntaina 10 km.

Kisamatkat 500 m ja 10 km järjestettiin virtuaalisesti yhteistyötahojen ( kisahubi ) tiloissa. Seuroja, kuntosaleja/ tai muita tiloja, joilla oli käytössä PM5 monitoreilla varustettuja C2 soutulaitteita ilmoittautuivat alueellisiksi kisahubeiksi. Ilmoittautumiset piti olla 31.10.2020 mennessä.

Hubeissa kisat järjestettiin hyödyntäen Consept2:n Ergrace ohjelmistoa. Hubeissa tuli olla vastaava henkilö joka huolehtii esimerkiksi punnituksista kevyiden luokkien soutajien osalta, ja joka hallinnoi kisat paikallisesti. Mikkelissä vastaava henkilö oli Reijo Kääriäinen apunaan Heikki-poika, joka siinä sivussa ennätti myös itse soutamaan kymmenen kilometriä.

MiSon nelihenkinen kisajoukkue menestyi hienosti, sillä soutajat saalistivat viisi SM-mitalia, joista 3 kultaista ja 2 hopeaa sekä yksi neljäs sija.

Sarjassa M-50 avoin ( yli 75 kg ) MiSon Jari Liimatta hallitsi 500 m suvereenisesti alusta alkaen, mutta 150 m ennen maalia alkoi mennä jo sen verran hapoille, että kisasta tuli todellinen jännittysnäytelmä. Jarin vauhti riitti lopulta mestaruuteen ajalla 1:25,1 ja hopelle jäänyt Keravan Jukka Haikonen jäi vain 0,8 sek sekä kolmanneksi jäänyt Keravan Jorma Niemi jo peräti 5,7 sek. Huomattakoon että M-50 sarjassa otettiin monta varaslähtöä ja startti jouduttiin aina uusimaan, joten hermot oli monella kireällä lähdössä.  Jari jäi muuten Heikki Keskisen 1:19,7 Suomen ennätyksestä 5,4 sek mutta Jari onkin jo siirtänyt katseensa parin vuoden päähän ja tavoitteena pitää oma tasonsa siihen asti ja rikkoa avoimen luokan M-60 sarjan SE , joka on vain 0,3 sek heikompi kuin Jarin mestaruusaika nyt.

Pikamatkalla eli 500 m:lllä sarjan M-60 vuotta kevyt ( alle 75 kg ) Ilkka Manninen lähti heti startista sen verran kovaa, että hopealle jäänyt Lappajärven Veikkojen Esko Hyyppä ajallaan 1:43,8 ja  pronssille soutanut Team Pohjoisen Steve Cåla 1:46,4 joutuivat kamppailemaan vain himmeimmistä mitaleista. Ilkan loppuaika 1:36,1 olisi riittänyt jo viime vuonna mestaruuteen, jos olisi ollut silloin kisoissa mukana. Suomen ennätys tässä sarjassa on Heikki Heiskasen nimissä vuodelta 2014 ja se on 1:31,8 eli peräti 4,3 sek Ilkan aikaa nopeampi, joten sen alittaminen taitaa olla aika vaikeaa.

Sunnuntaina M-60 kevyessä sarjassa kilpailtiin kympillä ja siinä edellisen vuoden mestari Vuokatin Rowing:in Kalle Melanen oli suosikki ja hallitsi matkaa melko selvästi, vaikka alussa MiSon Ilkka Manninen pitikin Kallea hiukan takanaan. Melasen voittoaika kympillä oli 38:44,2 ja Ilkan hopea aika 38:55,4  . Eroa maalissa Kallen hyväksi vajaa 50 m. Kolmas sija meni Esko Hyypälle ajalla 41:43,5 . Ilkan tavoite oli soutaa alle 39 min ja nyt se toteutui keskiajan ollessa 1:56,7, joten molempiin soutuihin mies oli tyytyväinen.

N-40 avoimessa ( yli 61,5 kg ) MiSon Sanna Piilin tavoitteena oli vetää 500 m alle 1:40 ja sen MiSon teräsnainen tekikin ja sijoittui hienosti hopealle ennätystuloksellaan 1:39,6 jääden voittajalle Team Newtonin Niina Jumppaselle 5,1 sek. Niinan aika 1:34,5 oli samalla Suomen ennätys, joten hiukan joutuu Sanna vielä tekemään töitä, jotta tuo 5,1 sek saa kurottua umpeen.  Kolmanneksi jäänyt Kirsi-Marja Pänttönen jäi puolestaan Sannasta 4,0 sek ajallaan 1:43,6

Sunnuntaina oli N-40 avoimessa Sannan päivä. Mestaruus tuli lähes rutiinisoudulla ajalla 40:31,5 ja hopealle jäänyt Keravan Ilona Köckritz-Perkiö jäi reilun minuutin sekä kolmanneksi tullut Lahden Pia Autonen jo yli kaksi ja puoli minuuttia. Sanna veti tasaisesti aina 7,5 km:iin asti ja kiristi viimeiset 2,5 km vauhtia sen verran että keskivauhti lopun neljänneksällä oli n. 2,00 / 500 .  Koko matkan keskivauhti oli Sannalla 2:01,5 / 500 m. Muista misolaisista poiketen Sanna souti kisansa Joroisissa Esko Kotivuoren valvonnassa.

Miesten avoimessa 10 km:llä oli hurja taso, sillä voittaja Joel Naukkarinen oli omaa luokkaansa soutaen huippuajan 32:54,6 . MiSon Heikki Kääriäinen lähti rohkeasti mukaan ja souti kelpo ajan 37:45,2 jääden neljänneksi. Heikin keskivauhti oli n.1:53 / 500m . Mitali jäi yli minuutin päähän, mutta jos Heikki jaksaa satsata seuraavat pari vuotta lajiin niin ainakaan raameista ei nuorukaisen menestys tule olemaan kiinni.

Virtuaaliset sisäsoudun SM-kilpailut oli sinänsä onnistunut tapahtuma, että tulee saamaan jatkoa ainakin 5. - 6.12.2020 kun järjestetään seuraava sisäsoudun SM-tapahtuma eli maraton / puolimaratonmatkat.

Mahdollisesti myös ensi kevään sisäsoudun SM-kilpailut tullaan järjestämään virtuaalisesti, mutta sen näkee sitten aikanaan.

Virtuaalisen SM-sisäsoutukilpailujen 500 m ja 10 km lopputulokset alla olevasta linkistä: