Mikkelin Soutajille kaksi kultaa ja pronssi maratonsouduista – SM-kisat järjestettiin virtuaalikilpailuna eri paikkakunnilla

Airoteamin Kaarina Kirille hopeaa puolimaratonilla.

Rauno Kuokkanen souti 50-sarjan SM-kultaa. Juhani Sihvonen

Juhani Sihvonen

Sisäsoudun SM-kilpailut jatkuivat lauantaina virtuaalikilpailuina puolimaraton- ja maratonmatkoilla. Tulokset saatiin kokoon sunnuntaina.

Aikaisemmin talvella oli kilpailtu jo pika- ja keskimatkoilla.

Mikkelin Soutajien menestys tuli tällä kertaa ikämiesten sarjassa, jossa 50-sarjan maratonin voitti Rauno Kuokkanen ja 60-sarjan Ilkka Manninen.

– Kivan pahalta tuntui, totesi Kuokkanen suorituksen päätteeksi.

Kuokkanen käytti aikaa 2:42:21 ja voitti toiseksi tulleen TaKo:n Heikki Keskisen neljällä ja puolella minuutilla.

Tyytyväinen oli suoritukseensa myös Manninen, joka voitti sarjansa ylivoimaisesti.

– Rutiinisoutu, joka pysyi hyvin kasassa koko matkan.

Kulta jäi Kiriltä puolen minuutin päähän

Marko Manninen voitti helmikuussa 2000 metrin SM-kultaa. Hän osallistui ensimmäistä kertaa maratonille, ja tuloksena oli pronssia.

– Takapuoli puutui, ja keli oli hieman liian viileä. Tosin olisin voinut pukeutuakin paremmin, totesi tyytyväinen Manninen.

Mannisen aika oli 2:39:59. MiSo:n Mikko Kääriäinen sijoittui viidenneksi.

Reijo Kääriäinen valvoi kilpailusuorituksia ja huolsi samalla Marko Mannista. Juhani Sihvonen

Naisten 50-sarjan kevyen luokan puolimaratonilla hopeaa nappasi mikkeliläisen Airoteamin Kaarina Kiri, joka jäi kultamitalista vain 29 sekuntia.

Mikkelin soutu ulkoterassilla

Mikkelissä soutajat kokoontuivat Raviradantien oppilaitoksen terassille, jossa kilpailijat pääsivät tekemään suorituksensa ulkona mutta kuitenkin sateelta suojassa.

Kilpailun kulkua valvoi Mikkelin Soutajien Reijo Kääriäinen, joka samalla vastasi kilpailijoiden juoma- ja energiahuollosta.

– Kilpailusuoritukset soudettiin ergolaitteella, josta lähetettiin kilpailijan tiedot järjestävälle seuralle Keravan Urheilijoille. Suorituksen sai tehdä itse haluamana aikana, joten lopulliset tulokset saatiin vasta sunnuntaina, kertasi Kääriäinen kilpailun kulkua.

– Reaaliaikaista kilpailua ei voitu toteuttaa, koska nettiyhteydet olisivat vaatineet varmistuksia ja siihen ei kaikilla paikkakunnilla olisi pystytty.

Osallistujia oli 90 kymmenellä eri paikkakunnalla.