Lamposaaren rosvopaisti-ilta

Petri Taurio matkalla Lamposaareen talkootöihin ennen tapahtumapäivää
Siniristilippu liehuu kauniisti taivasta vasten
Petri ja Riikka nostavat lipun salkoon tilaisuuden aluksi
Seija Kontinen valmistelee lammaskääröjä
Seija ja Riikka lammaskääröjen äärellä
Tapani Liukkonen valmistelee tulta monttuun
Tuli on syttynyt
Lammaskääröt ovat jo montussa kypsymässä
Venekuljetusvastaava Jarmo Nenonen montun äärellä
Maria, Anneli ja Reijo miettiliäinä
Heikki Kääriäinen ja soutajanaisia
Ilkka Manninen ja Jukka Lindström saivat SM-kultamitalit

Tervetuloa perinteiseen rosvopaisti-iltaan Lamposaareen. Jokseenkin näillä sanoilla toivotti pj. Pentti Iivanainen yli nelikymmenpäisen jäsenistön tervetulleeksi Lamposaaren. Tosin Pentti korjasi heti lauseensa ja totesi, että itse tämä taitaa olla itseasiasssa ensimmäinen kerta kun soutajat rosvopaistia pääsevät nauttimaan, mutta tästä voisi tehdä kyllä perinteen. Kaunis syyssää oli tosiaan houkutellut paljon soutajia ja asiasta kiinnostuneita Lamposaareen nauttiakseen Seija Kontisen esikäsitellystä ja Tapani Liukkosen valmistelemasta rosvopaistista. Saareen saavuttiin nonstoppina Jarmo Nenosen kakkosveneellä, johon kerrallaan mahtui 5-6 henkeä eli siitä voi hyvin  päätellä, että aika monta kertaa Jarmo ajeli reilun kilometrin matkan edestakaisin noutaakseen porukkaa ja tilaisuuden jälkeen myös takasin lähtösatamaan enemmän tai vähemmän kylläisenä ja mukavan illan viettäneenä.

 

Puheessaan Pentti toi esiin kuinka paljon talkoita oli tehty Lamposaaren kunnostamiseksi ja siistimiseksi ei vaan tätä tilaisuutta varten vaan myös mahdollisesti saarelle tulevia vieraita ja vuokralaisia varten. Lopuksi hän antoi puheenvuoron Tapani Liukkoselle joka kertoi, mitä kaikkea rosvopaistin tekeminen piti sisällään. Tapsa oli aloittanut jo hyvissä ajoin aamupäivällä valmistelut ja kuopan lämmityksen, joka sitten kulminoitui n. klo 16.30 kuopan aukaisemiseen ja herkkujen ylösnousemiseen. Kyseessä oli siis rosvopaisti karitsasta. Samoihin aikoihin osa soutajista oli juuri lopettanut saunomisen ja odottivat vesikielellä tulevaa, kuten varmaan kaikki muutkin paikalla olijat.

 

Kun paistit oli siirretty alustalle kuljetusta varten, marssi koko joukko vajaan parinsadan metrin päähän pääpaviljonkiin, jossa loppuiltaa oli tarkoitus viettää juuri valmistuneen rosvopaistin sekä Jasminen tekemien täytekakkukahvien kera.

 

Ruokailun jälkeen entinen puheenjohtaja Juhani Oksman kertoi paikan historiasta  ja mainitsi muun muassa että tällä paikalla järjestettiin muinoin tansseja sun muita kekkereitä. Juhani varmaan kertoilee lisää, mikäli saarelle saadaan asiasta kiinnostunutta porukkaa viettämään iltaa esim. saunomisen tai illanvieton merkeissä. Paikkaa voi vuokrata Mikkelin Soutajilta kohtuullista korvausta vastaan.

 

Kahvin ja kotikaljan jälkeen siirryttiin palkintojen jakoon. Naisten Jyväskylän SM-kisojen kirkkoveneiden pikamatkan pronssimitalit jaettiin poikkeuksellisesti vasta nyt, koska mitalit menivät yllätyksellisten vaiheiden jälkeen jakoon kahdelle joukkueelle, johon järjestäjät eivät syystä tai toisesta osanneet varautua ja näin ollen olivat lähettäneet jälkikäteen mitalit Mikkeliin, jotka nyt sitten jaettiin erittäinkin juhlavissa tunnelmissa. Myös Tampereen Miesten parisoudun 60- sarjan kympin kultamitalit jaettiin Jukka Lindströmille ja Ilkka Manniselle sekä vuorosoudun M-50 sarjan kympin mestareille Jari Kuituselle ja Timo Dysterille. Tosin jälkimmäinen parivaljakko oli tästäkin tilaisuudesta estynyt ja palkinnot vastaanottikin miesten työkaveri Maria Barck.

 

Tilaisuudessa pohdittiin myös tulevaa ja siitä ohessa Heikki Kääriäisen kertomana.

Tosiaan eilen rosvopaisti-illassa Lamposaaressa juteltiin kaiken muun lisäksi myös hieman tulevasta soutukaudesta ja nyt hienosti näyttääkin siltä, että ensi kesänä päästään kisoja kiertämään leveällä rintamalla. 

Naisjoukkue jatkaa hyvään vauhtiin saatua toimintaa talven yli tähtäimessä ensi kesän kirkkovenekisat, hyvää puhtia ja motivaatiota harjoitteluun antaa Jyväskylästä saatu SM-pronssi, joka pelastikin koko seuran kirkkovenekesän tuloksellisesti.

 

Itselläni tilanne on nyt se, että pienvenepuolella ajat junnusarjoissa ovat ohi ja ikäni puolesta on siirryttävä yleiseen sarjaan. Siellä taso on niin kova, että yleisessä soutaminen on lähinnä itseä vastaan kamppailua eikä menestyspaineita ole, joten ensi kesänä haluan panostaa täysin kirkkovenesoutuun, koska siellä puolella minulla on mahdollista kisata tosissaan. Soutuhammasta kolottaa kirkkovenepuolella nyt sen verran kovasti, että jatkan loppukesän tapaan sekajoukkueen vetäjänä, koska se ainakin mahdollistaa kilpaa soutamisen kirkkoveneellä. Minä en enää rannalta katsele, kun muut soutavat kilpaa. Lamposaaressa puhuin Kakriaisen Matin kanssa ja Matti lupasi tulla kaveriksi vetämään miesjoukkuetta ja tiedusteleekin nyt syksyllä lisää soutajia miesjoukkueeseen. Hyvösen Ismo kertoi auttavansa meitä soutuvalmennuksessa ja sanoi myös tulevansa soutajaksi joukkueeseen. Perämiehinä meillä jatkavat viimekesän tapaan Pentti ja Markku, veneenviennistä ja kisapäivien huollosta vastaa Kääriäisen Reijo.

 

Kalustosta ja sen kunnosta pieni tilannepäivitys: Miettinen on nyt tänä syksynä riisuttu kaikista kalusteista ja sitä hiotaan parhaillaan paljaalle puulle, jonka jälkeen se käsitellään sopivalla kulutusta kestävällä ja suojaavalla aineella ja kaikki kuluneet osat vaihdetaan kunnollisiin. Tarkoitus on tehdä Miettisestä uudelleen täysin kilpailukykyinen vene Parkkisen rinnalle. Ensi keväänä huoltoa jatketaan myös Parkkiseen, sille tehdään vastaavanlainen remontti ja sen aikaa kun Parkkinen on huollettavana, soudetaan Miettisellä.

 

Saaressa oli myös puhetta kokoontua vielä kunnolla porukalla tässä lähiaikoina ja keskustella vielä tarkemmin tulevasta toiminnasta kilpailutoiminnan osalta. Suunnitellaan tärkeitä asioita, joiden pitää olla selvillä jo hyvissä ajoin syksyllä, esimerkiksi testisoutujen ajankohtia. Nyt syksyllä myös alkavat yhteiset porukkatreenit: Esimerkkinä torstaisin on Sarin jumppaa, perjantaisin Pentti pitää kuntopiiriä kuntosalilla, Tornimäellä on sauvarinnettä Tarjan ja Marian johdolla ja minä aloitan ergomaratonien pyörittämisen lokakuun lopulla. Markku K pitää ensiviikon sunnuntaina aamulla parituntisen pk-lenkin klo 9.00 alkaen jäähallin edustalta. Yhteistä tekemistä siis löytyy ja porukkatreeneihin voi tulla silloin kuin siltä tuntuu. Näistä sitten tulee kunnollista tiedotusta vetäjien toimesta lähempänä ajankohtana.

Kirjoittelin tämän viestin nyt miesjoukkuetta ajatellen, osa oli paikalla Lamposaaressa ja osalle tiivistän keskeisiä asioita, joista siellä puhuttiin. Naisjoukkue olikin aika hyvin edustettuna Lamposaaessa ja he kuulivatkin jo uutisista ja vievät viestiä eteenpäin. Lähetän tämän nyt lähinnä vanhoille tutuille soutajille, kaikkien yhteystietoja minulla ei olekaan ja jos minun vastaanottajalistasta joku osoite nyt puuttuu, niin pahoittelut siitä, ja jos ja kun tiedätte muita miessoutajia, ketkä voisivat olla mukana toiminnassa, niin viekää tätä tietoa tulevasta soutukaudesta eteenpäin heille ja kyselkää lisää porukkaa tiimiin mukaan.

Terveisin Heikki Kääriäinen

 

Näin siis kertoi Heikki ja toivottavasti saa kannatusta ja tukea koko seuralta. Olisi hienoa jos seura taas muutaman hiukan alakanttiin menneen vuoden jälkeen pääsisi taas esim. Seuraliigassa esim. viiden joukkoon. Tänä vuonna seura oli tässä vaiheessa epävirallisen tilaston mukaan vasta 8. ja olisi hyvin pystynyt parantamaan sijoitustaan, mikäli olisi osallistuttu edes 2-3 useampaan SM-kirkkovenekisaan. Nyt jäi väliin Sulkava pitkämatka ja sekajoukkueen puolimatka. Toivottavasti myös pienvenepuolella saadaan useita lisäsoutajia, sillä viiden porukkaan päästäkseen täytyy osallistua niin kirkkovenesarjaan kuin pienvenesarjoihin mahdollisimman monelle matkalle.

 

Koko paikallaolijoiden puolesta suuret kiitokset hyvin onnistuneesta illasta kaikille järjestelyissä mukana olleille etenkin Jarmolle, Tapanille, Seijalle, Riikalle ja Jasminille.  Kiitokset myös niille, jotka tulivat paikalle viettämään yhteistä syysiltaa soutuasioiden parissa. Meitä oli paljon, mutta enemmänkin olisi mahtunut.

6.9.2016 / IM