Soutuspinning

Sisäsoutu on tehokas koko kehon harjoitusmuoto, joka kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistöä sekä lihaskestävyyttä suurissa lihasryhmissä. Se on myös liikkeen pehmeydestä johtuen nivelystävällinen laji, jossa tärähdystä ei synny. Tämän vuoksi se soveltuu myös sellaisille henkilöille, joille juosten harjoittelu tuottaa ongelmia. Sisäsoutu soveltuu niin kuntoilijoiden liikuntamuodoksi kuin osaksi kilpaurheilijoiden harjoittelua.

Soutuspinning sopii kaikenikäisille, -kokoisille ja –kuntoisille. Se on erinomaista ja monipuolista aerobista hikiliikuntaa. Liikkuvalla penkillä suoritettuna spinning kuluttaa paljon energiaa, sillä suuret jalkojen ja pakaroiden lihakset tekevät laajan liikeradan.

Maailmalla jo kuntoilumuodoksi noussut soutuspinning pyörii nyt myös Mikkelin Soutajien järjestämänä. Soutuspinningtunti koostuu alkulämmittelystä, työjaksosta ja loppuverryttelystä. Tunnin aikana vaihdellaan tempoa ja vastusta musiikin soidessa taustalla. Liikkeet pyritään suorittamaan samaan tahtiin. Jokainen pystyy itse säätämään oman soututehonsa kuntonsa mukaan ja silti pysymään ryhmän tahdissa. Ohjaaja määrää käytettävän tahdin sekä opastaa tekniikassa ja laitteen käytössä.

Spinningtunti on lauantaisin klo 15.00-16.00 tai16.00 -17.00  Runebergin aukion urheilutalolla. Tunnin hinta 3 euroa/seuran jäsen/tunti, ei jäsen 5 euroa/tunti. Maksua ei oteta tunnilla, vaan käydyt kerrat laskutetaan jälkikäteen. Jos tunti joudutaan peruuttamaan, tulee siitä aina tieto Mikkelin Soutajien etusivulle.

Tunnille on hyvä ilmottautua etukäteen tarjam.vaisanen@gmail.com tai 0400982232/Tarja.