Pienveneiden SM-keskimatka ( 24 km ) soudettiin Pirkan Soudun yhteydessä Tarmpereen Pyhäjärvellä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

4.8.2018

Pirkansoutujen parisoudun lähtöä odotellessa...
Kuva: Keijo Kirjavainen
Pirkansoutujen parisoudun lähtöä odotellessa... Kuva: Keijo Kirjavainen
Parisoudun sekasarjan uupuneet soutajat saapuvat rantaan mestarisoutajan Rauno Kuokkasen valvovan silmän alla. Kuva: Keijo Kirjavainen

Pienveneiden SM-keskimatka (24 km ) soudettiin Pirkan Soudun yhteydessä Tampereen Pyhäjärvellä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Sää oli erittäin tuulinen ja ajat jäivät kaikilla kymmenkunta minuuttia normaaleista ajoista.

Mikkelin Soutajat saivat kisoista kaksi kultamitalia, yhden hopean, yhden pronssin sekä yhden viidennen sijan.

Sekasarjan parisoudun 40 sarjassa Mikkelin Sanna Piili & Rauno Kuokkanen jatkoivat hyviä suorituksiaan ottamalla tällä kertaa Suomen mestaruuden ajalla 2:18:01

1  RAUNO KUOKKANEN & SANNA PIILI  MIKKELIN SOUTAJAT 2:18:01

2. JUKKA PETERSOHN &  TARITA VÄHÄ-VAHE  KERAVAN URHEILIJAT 2:33:11

3. KATJA KOIVULAHTI &  JUSSI NYLUND  VIRTAIN URHEILIJAT 2:36:00

Parisoudun naisten 50 sarjassa voiton veivät Vuokko Kolehmainen & Jaana Valtonen ajalla 2:26:45

1.  VUOKKO KOLEHMAINEN & JAANA VALTOINEN MIKKELIN SOUTAJAT 2:26:45

2.  MAIJA SALLINEN & MAARIT TANNINEN  SU-41 2:32:13

Parisoudun miesten 40 sarjassa Mikkelin Markku Kolehmainen & Reijo Parkkinen jatkoivat mitaliputkeaan jälleen sijoittumalla hopealle ajalla 2:15:34

1.  SEPPO LAUKKANEN & ANTTI PÖYHÖNEN  VUOKATTI ROWING 2:12:27

2.  MARKKU KOLEHMAINEN & REIJO PARKKINEN  MIKKELIN SOUTAJAT 2:15:34

3.  HEIKKI HERRANEN & VILLE OHTONEN  OULUN KILPA-VELJET 2:21:27

Miesten vuorosoudun 40 sarjassa Jari Kuitunen & Jarno Viljakainen jatkoivat mitaliputkeaan sijoittumalla pronssille ajalla 2:29:24

1.  ESA ESKELINEN & MARKKO LEHTOSALO   PAKILAN VETO 2:22:35

2.  HEIKKI JOSKITT & ANSSI TANNINEN  SU-41 2:28:01

3.  JARI KUITUNEN & JARNO VILJAKAINEN  MIKKELIN SOUTAJAT 2:29:24 4

Parisoudun sekasarjan 50 sarjassa Mikkelin Sari Jäppinen ja Ilkka Manninen sijoittuivat viidenneksi ajalla 2:24:48 . Matka oli Sarille ensimmäinen pienvenesoudussa moneen vuoteen ja kunnialla pari selvisi maaliin vaikka eivät koskaan aikaisemmin vastaavissa olosuhteissa olleet edes harjoitelleet.

1.  MIKA SISTONEN & ANU TAKALA  KOUVOLAN SOUTAJAT 2:13:00

2.  ANNE RASKU & MIKKO YLÖNEN  SMARK 2:19:19

3.  HARRI SAASTAMOINEN & TUIJA SAASTAMOINEN  HÄMEENLINNAN SOUT. 2:20:55

4.  KARI MALMSTEDT & MERVI NIIRANEN   ENONKOSKEN KOHINA 2:22:14

5.  SARI JÄPPINEN & ILKKA MANNINEN  MIKKELIN SOUTAJAT 2:24:48

6.  MERVI HAUTALA & JARMO YLÄ-AUTIO  EVIJÄRVEN URH. 2:34:28

Pirkansoudun kirkkovenesarjassa matkana oli 35 km ja mukana Kuopion Soutajien naisjoukkueessa oli myös Mikkelin Soutajien puheenjohtaja Taina Taskinen. Joukkue sijoittui hopealle ajalla 3:14:27 häviten voittaja Ikaalisten Soutajille viitisentoista minuuttia, mutta voittamalla kolmanneksi sijoittuneen Nokian nais-soutajat n. 17.30 min:lla.