Kesän viimeiset SM-soudut soudettiin Hämeenlinnan Katumajärvellä viikonloppuna. MiSolla oli pieni mutta tosi kova joukkue mukana ja menestys oli todella upea.

3.9.2018

Sprintin sekarin 40-sarjan mitalistit: Kultaa Sannalle ja Ranelle, hopeaa Harri Miettinen ja Minna Hotakainen Joutsenosta ja pronssia Tarjalle ja Jounille
Sprintin vuorosoudun 40-sarjan iloiset mitalistit: Kultaa Jari ja Jarno, hopeaa Heikki Joskitt ja  Anssi Tanninen Sulkavalta sekä pronssia oululaiset Jouni Ponnikas ja Pauli Turtinen
Sprintin vuorosoudun 40-sarjan iloiset mitalistit: Kultaa Jari ja Jarno, hopeaa Heikki Joskitt ja Anssi Tanninen Sulkavalta sekä pronssia oululaiset Jouni Ponnikas ja Pauli Turtinen
Sprintin naisten parisoudun 50-sarjan mitalistit: Kultaa Marketta Lamberg ja Sari Kurimo Takon Soutajista, hopeaa Jaana ja Vuokko sekä pronssia Tiina Linnainmaa ja Alla Salolle Ikalisiin.
Ranen ja Sannan vahvaa menoa sprintillä...
Kuva: Ari Ilola
Ranen ja Sannan vahvaa menoa sprintillä... Kuva: Ari Ilola
Tarjan ja Jounin pronssivauhtia sprintillä...
Tarjan ja Jounin pronssivauhtia sprintillä... Kuva: Ari Ilola
Tuplamestarit Rane ja Sanna podiumilla kympin soutujen jälkeen. Pentti Soini ja Kristiina Björknäs hopeaa, Salla Ruosaari ja Kari Lampilahti pronssia Kuva: Ari Ilola

Kesän viimeiset pienveneiden SM-soudut soudettiin Hämeenlinnan Katumajärvellä viikonloppuna.  MiSolla oli pieni mutta tosi kova joukkue mukana ja menestys oli todella upea.

MiSo saavutti kaksi loistavaa tuplamestaruutta Sanna Piili ja Rauno Kuokkanen sekä Jari Kuitunen ja Jarno  Viljjakaisen ansiosta. Lisäksi yhteen mestaruuteen ja hopeaan ylsivät Vuokko Kolehmainen ja Jaana Valtonen.  Jouni Kakkonen ja Tarja Väisänen sijoittuivat sprintissä pronssille ja kympillä viidenneksi.

Markku Kolehmainen ja Reijo Parkkinen jäivät tällä kertaa ilman mitaleja jääden sprintissä viidenneksi mutta petrasivat yhden sijan kympillä sijoittuen siis neljänneksi. :)

Heikki Kääriäinen kokeili yksinsoudussa miesten vauhtia todeten sen vielä ainakin toistaiseksi sen verran kovaksi että ei ihan kärkeen ollut asiaa. Sprintissä kahdeksas ja kympillä, joka todellisuudessa oli myös reilusti alimittainen sijoitus oli yhdeksäs. Heikin sarjassa oli ihan mukavasti osallistujia eli yhdeksän molempina päivinä.

MiSon ylivoimaiset sankarit Hämeenlinnassa olivat siis parisoudun sekaripari 40-sarjassa  Rauno Kuokkanen ja Sanna Piili, jotka voittivat sprintin ja normaalimatkan todella kovilla suorituksilla. Pari on kehittynyt kesän mittaan koko ajan ja ovat nousseet hujaukessa sarjansa elittiin. Sanna kokeili vauhtia myös sprintissä sijoittuen hyvin neljänneksi 10 soutajan joukossa. Sekä sprintillä että normaalimatkalla oli mukana yhdeksän joukkuetta ja sarja on ollut jo usean vuoden todella kovatasoinen, joka vain nostaa parin menestyksen arvoa.

Toinen tuplamestarisoutajapari löytyy vuorosoudusta, jossa M-40 sarjan molemmilta matkoilta löytyy MiSon Jari Kuitunen ja Jarno Viljakainen voittajina. Sarja kärsii tosin pahasti osallistujapulasta, sillä sprintissä oli mukana kolme paria ja kympillä kaksi, mutta se ei vie miehiltä mestaruutta pois. Jari on jo kokenut mestarisoutaja, mutta Jarno on vasta aloitellut tänä kesänä ja hyvin on pari soutanut parantaen koko ajan kesän aikana.

Unohtaa ei sovi myöskään naisten parisoudun 50-sarjan normaalimatkan mestareiksi ja hopeaa sprintissä soutaneita Vuokko Kolehmaista ja Jaana Valtosta. Myös tämä sarja kärsii osallistujapulasta, sillä normaalimatkalla oli vain kolme paria ja sprintissäkin neljä.

Mainittakoon vielä, että sekarin parisoudun 40-sarjan seitsemännen mitalin MiSolle toivat sprintissä Jouni Kakkonen ja Tarja Väisänen, jotka ovat ainakin toistaiseksi joutuneet luovuttamaan manttelinsa seurakavereilleen.

Hämeenlinnan SM-kilpailujen järjestelyistä sen verran, että olisi kohtuullista kuuluttaa väliaikoja varsinkin normaalimatkan aikana, koska niin paikalle tullut yleisö ja kilpailijatkin tietäisivät vähän, missä mennään. Ja kisamatkat, vaikka ne harvoin ovatkin täsmälleen kilometrin ja kympin mittaisia, niin ne voisivat olla edes lähellä todellista. Nyt antoi tasoitusta niille, jotka kiersivät lenkin useampaan kertaan eri sarjoissa.