MiSolle mitaleja pienvenesoutujen tuhannella metrillä Virroilla

20.8.2019

Jaana, Vuokko, Rane ja Sanna jännittämässä ja odottamassa tuhannen metrin palkintojenjakoa
Sanna ja Rane loistosoudulla pikamatkan mestareiksi 4:36:6
Vuokko ja Jaana kilsan mestarit 5:02:7
Maija ja Aki, hopeaa tonnilla ajalla 5:18:0

Mikkelin Soutajat kävivät pienvenesoudun SM kilpailuissa Virroilla 17.-18.8 ja menestys oli erittäin hyvä. Lauantain tuhannella metrillä komeasti 2 kultaa ja yksi hopea sekä pari viidettä sijaa.

Kesän ehkä paras soutu osui MiSon sekaparisoudun 40 sarjan voittaneille Sanna Piilille ja Rauno Kuokkaselle. Parin voittoaika 4:36:6 kilometrin matkalla vastasi 13,02 km/h keskivauhtia. Paremmin ei olisi voinut enää mennä. Kaikki meni aivan nappiin, totesi Rane.

Parisoutu MN40 (1,0 km)

SijaNroNimiSeura TulosEro
1164Sanna Piili Rauno KuokkanenMikkelin Soutajat 4:36.6
2165Harri Miettinen Minna HotakainenJoutsenon Kullervo 4:37.3+0.7
3166Reijo Niemenmaa Päivi Haapaniemi-KokkoIkaalisten Soutajat 4:39.8+3.2
4163Taina Taskinen Heikki JoskittSulkavan Urheilijat -41 4:41.3+4.7

Hyvin meni myös parisoudun N50 - sarjan Vuokko Kolehmaisella ja Jaana Valtosella, vaikka matkalla kävi pieni haveri Vuokon pudottua penkiltä. Silti irtosi ylivoimainen neljän sekunnin voitto. Parin keskivauhti oli 11,89 km/h kilometrin matkalla.

Parisoutu N50 (1,0 km)

1134Vuokko Kolehmainen Jaana ValtonenMikkelin Soutajat 5:02.7
2135Mervi Hautala Anu HautasaariEvijärven Urheilijat 5:06.7+4.0
3137Tiina Linnainmaa Aila SaloIkaalisten Soutajat 5:09.6+6.9
4136Maija Sallinen Maarit TanninenSulkavan Urheilijat -41 5:09.9+7.2

MiSon nuoret vuorosoutajat jatkoivat siitä, mihin Sulkavalla jäivät. Tällä kertaa Maija Massinen ja Aki Heinonen jäivät tosin hopealle, mutta nyt jäi taakse jo monta kilpakumppania. Parin keskivauhti 11,32 km/h

Vuorosoutu MN (1,0 km)

1144Suvi Karjaluoto Heikki KarjaluotoOulun Kilpa-Veljet 5:06.1
2140Maija Massinen Aki HeinonenMikkelin Soutajat 5:18.0+11.9
3141Anssi Tanninen Annariikka VirtaSulkavan Urheilijat-41 5:25.6+19.5
4143Tarita Vähä-Vahe Jukka HaikonenKeravan Urheilijat 5:28.3+22.2
5142Saija Pihkanen Petri JuutiKeravan Urheilijat 6:07.4+1:01.3

Ihan nappiin ei mennyt tällä kertaa vuorosoutuparin Jari Kuitusen ja Jarno Viljakaisen sprintin kisa M40 sarjassa. Järjestäjät tupeksivat lähdössä ja soutajat odottivat lähtökäskyä, joka sitten lopulta tuli jokseenkin komennolla että "alkakaahan soutaaa jo". Ehkä juuri paikan ohitse mennyt moottorivene aiheutti sen verran ääntä, ettei lähtökäskyä kuulunut. Lisäksi veneen aallot sotkivat pahasti rytmiä. Lähes varma mitali jäi tällä kertaa saamatta ja tulokseksi jäi viides sija. Parin keskivauhti oli 11.44 km/h