Mikkelin Soutajille kaksi mitalia Laukaalta... Katso myös Mikko Marttisen loistavia kuvia kisoista.

30.8.2010

Pirkko ja Arppa soutamassa hopealle sprintissä
Mitalistit Naisten vuorosoudussa 40-sarjassa
Kympin sekaparin pronssia parisoudussa Ilkka ja Vuokko 40-sarjassa
Yllättäjät sprintissä. Jari ja Timo neljänsiä.

Mikkelin Soutajat päättivät kilpailukautensa kahteen mitaliin pienveneiden SM-kisoissa viikonloppuna Laukaalla. Lauantain sprintissä tuhannella metrillä hienosti hopeaa toivat ensikertaa SM-tasolla vuorosoutu N-40 sarjassa soutaneet Pirkko Laitinen ja Arja Partanen. Sunnuntaina kympillä Vuokko Kolehmainen ja Ilkka Manninen soutivat pronssia parisoudussa sekarissa 40-sarjassa.                                                                                                         (Klikkaa kuvan päällä, niin saat kuvan isommaksi)

Lauantain sprintissä oli mukana kuudessa lähdössä MiSon värejä. Ensimmäisenä tulessa sateisessa kelissä, eiku lähtöviivalla märässä vedessä eiku veneen perä kiinni lähtölaiturissa ja keula kohti tonnin maalia olivat Jari ja Timo. Pojat taistelivat hienosti kuudenneksi jääden 11,1 sek voittajille. Pronssiin eroa jäi vain 1,4 sek eli vajaa veneen mitta ts. 4,5 m tarkalleen. Todella hyvä soutu kuitenkin.

Toisena ja etukäteen selvimpänä mitaliehdokkaana matkaan lähtivät Pirkko ja Arja yleisten naisten vuorosoudussa. Tosin kaikki soutajat olivat kaiketi selviä, ainakin lauantaina, vaikka mitään virallisia dopingtestejä ei paikanpäällä järjestettykään. ;)  Pike ja Arppa yllättivät itsensäkin sijoittumalla komeasti hopealle. Eroa voittajaan jäi 13 sek eli n. 35 m, mutta soutu oli todella hyvä ja lupauksia antava.

Seuraavina misolaisina vuorossa olivat Kaikka ja Make. Fiilis oli korkealla ja eiku menoksi. Tällä kertaa vauhti ei riittänyt aivan terävimpään kärkeen, sillä eroa voittajaan jäi 18,2 sek ja pronssiinkin kymmenkunta sekuntia eli n. 35 metriä tässäkin sarjassa. Sijoitus oli kuitenkin 14 soutajaparin joukossa 12. jota pojat lupasivat parantaa kympillä.

Vain 45 min Pirkon ja Arpan soudusta ehti kulua, kun Pirkko ja Vuokko starttasivat N-40 parisoudun tonnille. Naiset soutivat ihan lupaavasti jääden niukkaakin niukemmin neljänneksi vain 1,3 sek pronssista. Matkassa ero pronssiin oli n. neljä metriä. Kelpo suoritus kuitenkin.

Jatkoa mitalitilin kasvattamisessa oli myös Sarin ja Jukan aloittaessa oman vuorosoutunsa. Pronssi jäi tällä kertaa 4,1 sek päähän, jonka sitten nappasikin tuttu pari, jota ei kannata nyt mainostaa, mutta toivottavasti pari nähtäneen tulevaisuudessa jälleen Mison väreissä.

Lauantain viimeisinä lähtijöinä olivat parisoudun sekaparit ja 40 vuotisten sarja. Mitalia hiukan odoteltiin, mutta tällä kertaa se jäi saamatta. Ilkka ja Vuokko jäivät pronssista valovuoden päähän ( 5,5 sek ) mutta peittosivat sentään seurakaverinsa Kaisuleenan ja Karin reilulla kahdella kymmenyksellä eli n. puolella metrillä. Mitäpä jos vene olisi ollut sen 60 senttiä pitempi ? Toisaalta sen olisi pitänyt olla pitempi keulapäästä, koska se puoli tulee ensinnä maaliin. Toisaalta taas jos se 60 cm olisikin peräpuolella, niin pari olisi päässyt lähtemään 60 cm lähempänä maalia. Upea soutu kuitenkin Kaisuleenalta ja Karilta. Ehkä sitten sunnuntain kympillä onnistaa...

Sunnuntaina oli vuorossa kymmenen kilometriä ja vitosen reitti kierrettiin kahdesti, joten odotettavissa oli aluksi myötäistä ja käännöksen jälkeen vastaista tuulta.

Jari ja Timppa avasivat jälleen misolaisten soudun vuorosoudun yleisessä sarjassa. Pari souti myös kympin upeasti ja tuloksena oli hieno 4. sija. Pronssiin jäi vielä rutkasti kirittävää, mutta pojat antoivat iällään myös melkoisesti tasoitusta. Kokonaisuutena Jarin ja Timon suoritus oli oikein hyvä ottaen huomioon että lähes viiskymppiset miehet kisaavat yleisessä sarjassa.

Seuraavana olivat vuorossa Kaikka ja Make, jotka lupasivat parantaa eilistä suoritustaan rutkasti. Alku näyttikin hyvältä, kunnes noin kilometri ennen maalia ollut poiju kierrätytti poikia väärältä puolelta ja ei ollut muuta mahdollisuutta kuin kääntyä takaisin ja mennä poiju oikealta puolelta. Peili voisi olla tälle parille kova sana. Aikaa tuhraantui toista minuuttia ja ainakin yksi sija ja mahdollisesti kaksi meni mokan johdosta. Sijoitus oli 11. johon pojat eivät tietenkään olleet tyytyväisiä.

Sari ja Jukka starttasivat yleiselle sekasarjan vuorosoutuun toisena ja tavoitteena saada se tavoiteltu mitali. Mitali jäi viidenkymmenen sekunnin päähän ja Jukka totesikin pilke silmäpuolessa, että ei näitä mitaleja ihan pystymetsästä voiteta yleisessä sarjassa ainakaan. Vuorosoutu muodostuu soudusta, melonnasta ja vaihdoista ja kun ne sujuvat niin mitaleja voi alkaa odottaa. Toki hyvä venekin sitä edesauttaa.

Kisojen viimeinen lähtö oli parisoudun sekasarjan 10 km. Nelikymppisten sarjan voitto jäi haaveeksi ja käteen jäi vain prossia Ilkalle ja Vuokolle 1,15 min eli vajaa 250 m matkassa voittajille jääneenä. Hopeaankin jäi vielä reilu puoli minuuttia eli n. 100 m, joten erot kasvoivat todella suureksi. Kaisuleena ja Kari soutivat jälleen erinomaisesti ja olivat neljänsiä ainoastaan kymmenen sekuntia pronssista. Puolimatkassa Kaisuleena ja Kari olivat vielä epävirallisesti pronssissa kiinni viitisen sekuntia Ilkkaa ja Vuokkoa edellä, mutta käännöksen jälkeen n. 2,3 km ennen maalia Ilkka ja Vuokko johtivat puolestaan kymmenkunta sekuntia, joka sälyi aina maaliin saakka.

Kisat menivät hiukan alakanttiin.  Soudettiin ihan kykyjemme rajoilla, mutta onneksi tiedämme, että pystymme parempaan ja tulihan sentään pronssia, totesi Ilkka.

Soutuliigan kokonaistilanteessa allekirjoittaneen ennustus kävi aika hyvin toteen. Mikkelin Soutajat tipahti yhden sijan ja Kouvola voitti koko liigan tänä vuonna ja siitä onnittelut seuralle. Sulkava oli selvä kakkonen ja Savonlinna kolmas.