Sekajoukkue SM pronssille 25 km:n keskimatkalla

14.6.2010

Sekajoukkue souti kesän ensimmäisessä SM-kilpailussa Kouvolan Myllykoskella vahvasti pronssille...

Sekajoukkue korkkasi sunnuntaina 13.6. kesän ensimmäisen SM-kilpailun, 25 km:n keskimatkan, soutamalla tasaisen vahvalla soudulla SM-pronssille Sulkavan ja Kouvolan joukkueiden jälkeen.

Sunnuntaiaamuna sää oli vielä sateinen, tuuli oli sentään tyyntynyt lauantaipäivän puhureista. Kun kilpavene oli saatu laitettua matkavalmiuteen, lähdettiin Kouvolan Myllykoskelle ajamaan seitsemän aikaan. Ennätimme pysähtyä lyhyesti Valkealan abc:lla ja olimme silti hyvissä ajoin kilpailupaikalla.

Etukäteen joukkuetta mietitytti erityisesti se, että millaista on soutaa Kymijoessa. Ennakkotiedotuksissa oli jo painotettu huomioon otettavaksi joen voimakkaita virtauksia ja tiukkoja käännöksiä. Soutumatkana oli kolme kertaa 8,3 km:n lenkki. Joukkue oli luottavaisin mielin ennen kilpailun alkua.

Joukkueita kilpailuun osallistui 10. Lähdimme viimeisenä matkaan Evijärven Urheilijoiden perään, jotka siis starttasivat kahta minuuttia aikaisemmin. Kilpailun aikana joukkueiden järjestys sijoituksissa pysyi koko ajan samana. Olimme ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmansina 9 sekuntia Nesteen Soutajia edellä ja kahden seuraavan kierroksen aikana lisäsimme etumatkan lähes minuuttin. Kouvolan soutajat, jotka sijoittuivat toiseksi olivat saavuttaneet 40 sekunnin etumatkan kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen. Viimeisellä kierroksella pistimme vielä painetta lapoihin ja otimme Kouvolan Soutajia vähän reilu 10 sekuntia kiinni.

Ennen viimeistä käännöstä saavutimme Evijärven Urheilijoiden joukkueen ja kirimme tiukasti ohi, jotta pääsemme sujuvasti viimeiseen käännökseen. Tämän jälkeen matkaa maaliin ei enää ollutkaan kuin noin pari sataa metriä. Vielä viime kesän keskimatkalla Evijärvi voitti meidät kahdella minuutilla ollen silloin pronssilla - nyt puntit olivat kääntyneet toisin päin.

Mikkelin Soutajat tulee - tällä kertaa sireenit huutaen

Maalissä oli iloinen soutujoukkue perämies Pentti Iivanaisen johdolla. Jäimme varmasti myös kisajärjestäjien mieleen. Koko kesänä kirkkoveneen äänentoistolaitteet eivät ole toimineet ja jouduimme turvautumaan megafoniin. Jälkikäteen rannalla olijat kommentoivat, että hyvin oli kuulunut perämiehen puhe myös heille. Ja aina välillä - tosin vahingossa ja lyhyen aikaa - Pentti laittoi myös megafonin sireenin päälle... :)