WM Rowing 2010 Sulkava

14.7.2010

Tänä kesänä Sulkavan Suursoutujen yhteydessä kilpailtiin myös maailmanmestaruuksista lyhyellä 2 km:n pikamatkalla ja pitkällä Partalansaaren kierroksella. Mikkelin Soutajien miesjoukkue osallistui 2 km:n pikamatkalle.

Sulkavan soutujen viikonlopun kilpailut aloitettiin torstaina 8.7.2010 kirkkoveneiden 2 km:n matkalla, jossa kisailtiin ensimmäisestä maailmanmestaruustittelistä. Joukkueita kilpailussa oli yhteensä 19, joista kymmenen suomalaisia. Ulkomaalaisia joukkueita oli muun muassa Italiasta, Venäjältä ja Latviasta. Suomalaiset joukkueet olivat miesjoukkueita, ulkomaalaisissa joukkueissa oli  useissa mukana myös naisia.

Kilpailussa soudettiin ensin karsinta, jossa joukkueet soutivat matkan yksitellen kahden minuutin lähtöväliajoin. Soutusää oli helteinen, mutta muuten oikein hyvä ja kaikille joukkueille tasapuolinen. Karsintojen perusteella viisi parasta joukkuetta pääsi iltapäivän finaaliin. Tällä kertaa Mikkelin soutajien rutistus ei aivan riittänyt finaalipaikkaan, vaan karsinnan perusteella sijoitus oli 6. ajalla 7:25,4. Finaalipaikasta jäätiin 1,1 sekunnin päähän.

Finaalissa soutivat seuraavat joukkueet karsinnan perusteella paremmuusjärjestyksessä: Sulkavan Urheilijat 41, Savonlinnan Soutu, Valkealan Soutajat, Evijärven Urheilijat, Takon Soutajat 3