Mikkelin Soutajille kaksi mestaruutta sekä hopeaa ja pronssia Sulkavan suursoutujen SM-kisoista...

19.7.2021

Kirkkovenesarjat starttasivat yhtaikaa erikoisveneiden kanssa ja Joel Naukkarinen näytti ottavan heti piikkipaikan
Jos tämä on kisakuva, niin kukaan ei souda tahtiin :)
Tulihan se kultamitali, vaikka koville otti
Voitto maistui myös Maijalle ja Akille
Iloiset kultamitalistit harmittavasti vain 16 sek yli 6 h rajasta
Myrsky valmiina Sannan ja Ranen käsittelyyn
Ei se hoppee oo mikkää häppee, vaikka kultakin olisi kelvannut.
Sanna ja Rane siis hopealle ajalla 5:28:51
Ei se hoppee oo mikkää häppee, vaikka kultakin olisi kelvannut. Sanna ja Rane siis hopealle ajalla 5:28:51
Jukka ja Antti soutivat viidenneksi vuorosoutu yleinen ajalla  6:22:00 mutta SM-sarjassa saivat pronssia
Jukka ja Antti soutivat viidenneksi vuorosoutu yleinen ajalla 6:22:00 mutta SM-sarjassa saivat pronssia

SULKAVAN SUURSOUDUT järjestettiin tänä vuonna 53. kerran. Viime vuonna tapahtuma peruuntui koronapandemian takia.

– Osa ei uskaltanut osallistua koronan takia, ja osa oli joutunut jättäytymään pois altistumisen takia. Tänä vuonna osallistujia noin 1 500 soutajaa.

Nämä Suursoudut muistetaan varmaan pitkään siitä, että tyyni sää olisi mahdollistanut kovat tulokset, mutta lähes 30 asteen lämpö kypsytti usean soutajan haaveet hyvistä ajoista, joskin monet myös sen ennätyksen tekivätkin, mutta ne löytyivät pienvenesoudun puolelta.

Esim. erikoisvenepuolella Joel Naukkarinen veti Partalansaaren sellaista kyytiä, että oli lauantain kisan neljänneksi nopein soutaja kaikki veneet mukaanlaskien. Naukkarisen loppuaika oli 4:52:51 .

Myös yleisen sarjan Heikki Karjaluoto souti loistavasti helteessä ajalla 5:12:55 kuten 40-sarjan Jari Kuhno 5:13:37 . Ehkä juuri tuo kova ja tasainen kilpailu teki sen, että miehet tekivät helteessä kovat ajat.

Parisoudussa puolestaan M-50 sarjassa Kouvolan Mika Sistonen & Janne Kukkonen vetivät todella kovan ajan 5:04:23 sekä 60-sarjassa reittiennätyksen tehneet Hans Jaakkola & Harri Pyöriä ajoillaan 5:19:28 kuuluivat niihin soutajiin, jotka onnistuivat selättämään helteen.

Mikkelin Soutajille tuli mestaruudet Sulkavan suursoutujen SM-kisoista kv-joukkueelle ja yleisen sekasarjan vuorosoutajille Maija Massiselle ja Aki Heinoselle, yksi hopea 40-sarjan parisoutajille Sanna Piilille ja Rauno Kuokkaselle sekä pronssimitali yleisessä miesten vuorosoudussa Antti Tiihoselle ja Jukka Valtoselle.

Kirkkovenesarjassa Mikkelin Soutajat voittivat kultaa ja reittiennätys jäi seuraavaan kertaan. Joukkueessa oli kyllä kokemusta, mutta sekään ei auttanut, kun helle painoi päälle ja sopivan vastuksen puuttuminen veivät parhaan terän. MiSon keskiaika oli n.12,8 km/h eli 4:41 min/km

Mikkelin Soutajien voittoisassa joukkueessa soutivat:

Mervi Hotokka (18), Laura Salonen (8), Marita Loppukaarre-Markkanen (8), Arja Partanen (15), Mari Solonen (8), Anni Rantalainen (10), Kirsi Malmstedt (29), Jari Kuitunen (24), Heikki Hämäläinen (27), Reijo Parkkinen (36), Petri Taurio (25), Jouni Kakkonen (20), Heikki Kääriäinen (6), Timo Dyster (24), Markku Kolehmainen (26)

Tulokset SM-kisan kirkkoveneet, sekasarja

SijaVeneMiehistöVäliaika     Aika     SM
1682Mikkelin Soutajat02:09:18     04:30:02     Kyllä
2642Porin Soutajat/ Copperiina02:33:10     05:17:39     Ei
3683Mix Team Estonia02:42:19     05:38:43     Ei
4681Epäkunto03:11:58     06:16:06     Ei

Yleisessä vuorosoudun parisoudussa MiSon Maija Massinen & Aki Heinonen nappasivat kultaa ajalla 6:00:16 joten parivaljakko oli syystäkin iloinen, vaikka 6 tunnin alitus jäi ehkä hiukan sapettamaankin.

Edellinen Sulkavan kierros vuodelta 2019 tuotti ajan 6:14:15 eli helle ja suht. tyyni keli taisi sopia paremmin kuin normi Sulkavan keli, jossa tuuli näyttelee suurta osaa lopputuloksissa.

Pari souti n. 57,8 km:n matkan 9;63 km/h eli 6:13 min/km.

Aki Syrjälä Kouvolan Soutajat    .

Sekarin parisoudun 40-sarjassa puolestaan Sanna Piili & Rauno Kuokkanen taistelivat tosissaan mestaruudesta, joka jäi tällä kertaa vajaan 2 min päähän. Parilta loppui juomat kesken matkan, joten ei auttanut muuta kuin litkiä Saimaan vettä kurkusta alas, jotta jaksaisi loppuun asti. Sannan ja Ranen hopea tulos ajalla 5:28:51 oli silti iloinen yllätys, sillä edellisen kisan aika  5:33,48 oli viitisen minuuttia tämän vuotista aikaa hitaampi.

Keskivauhti sekaparilla oli n. 10,55 km/h eli 5:41 min/km.

Heikki Joskitt SU-41

Vuorosoudun yleiset MiSon Jukka Valtonen & Antti Tiihonen vetivät sarjassaan viidenneksi, mutta osallistuivat samalla SM-sarjaan ja sijoittuivat siinä hienosti kolmanneksi eli MiSolle hienosti jokaiselle osallistujalle mitalit päivän kilpailuista.

Myös Jukalta ja Antilta loppuivat juomat, joten Lepistön 40 km jälkeen maistui Saimaan vesi myös heille. Samoin rampit alkoivat vaivata loppumatkasta.

Jukka Valtonen Mikkelin Soutajat

Miesten 50-sarjassa vuorosoutu miehet MiSon jäsenet Kimmo Romo & Jarkko Putkonen olisivat soutaneet SM-kisassa hopealle, mutta miehiä ei mitalit kiinnostaneet vaan päättivät soutaa Tupalan Rymyn nimellä SM-kisan ulkopuolella, joten sijoitukseksi jäi lopulta neljäs sija ajalla 6:32:39

Sulkavan Suursoutujen tulokset löytyvät täältä.